SEO

Effektfull sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO) innebär att vi aktivt jobbar för att du ska få ökad synlighet i sökmotorers sökresultat. Vi kan erbjuda dig ett antal olika sökmotorrelaterade tjänster som ökar ditt företags synlighet i sökmotorerna.

Sex anledningar till varför du måste arbeta med SEO

Du ökar dina möjligheter att synas, och antalet besökare på din hemsida.

86% av alla konsumenter använder sökmotorer för att hitta lokala företag att köpa av offline (WebVisible/Nielsen).

Det görs över 40000 sökningar på Google varje sekund, och antalet ökar (internetlivestats.com).

Höga placeringar i sökresultaten skapar förtroende för ditt företag och varumärke som en etablerad aktör.

Det bästa stället att gömma ett lik på är på sida två av Googles sökresultat – enbart 6% av alla sökningar leder till ett klick dit (moz.com).

Dina konkurrenter gör det och rankar därför högre än dig om du inte gör något.

Sökordsanalys

Vi undersöker vilka sökord och sökfraser som dina potentiella kunder kan tänkas använda när de söker efter de tjänster och produkter du erbjuder. Därefter kollar vi på hur många som söker efter de orden varje månad och hur stor konkurrensen är. Som ett resultat av sökordsanalysen kan man hitta sökord som är värda att satsa på, vilket i grova drag är de sökord där sökvolymen är stor och konkurrensen är låg. En del sökord/sökfraser kan vara värda mer än andra då en besökare som sökt på t.ex ”svart polotröja storlek M” är längre fram i köpprocessen, och därmed mer benägen att bli en kund hos dig, än en person som bara sökt på ”kläder”.

Situationsanalys

Vi kollar på din befintliga hemsida och hur den presterar i sökmotorerna. Utifrån de sökorden vi tagit fram i sökordsanalysen kan vi se var du rankar i sökresultaten. Vi går även igenom innehållet och den tekniska infrastrukturen på din hemsida, för att kunna upptäcka eventuella brister som gör att du inte presterar så bra som du kunnat. Exempel på vanliga brister är att en sida inte använder sökord i sina rubriker eller i title-taggen, eller att textinnehållet inte är tillräckligt långt eller relevant.

Vad säger våra kunder?

Sökmotoroptimering

Själva optimeringen innebär att vi kollar på de brister vi upptäckt i situationsanalysen och åtgärdar dem. Detta kan innebära allt från att vi producerar sökmotoranpassade texter till att vi kodar om delar av sidan så att den blir bättre anpassad för sökmotorer. Vår filosofi bygger på att sökmotorer vill ge sina användare bra resultat. Genom att se till så att din hemsida har bra innehåll och hjälper besökaren, så kommer den bli omtyckt av sökmotorerna och därmed ranka högre i sökresultaten.

Vill du veta mer?

Skriv ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp dig!

Läs mer här