8 tips för bättre sökningar med Google

Av Pixl Webbyrå - 1 mars, 2016

Här listas 8 tips för bättre Googlesökningar. Ta del av denna informationen och få ännu bättre sökningar på Google.

I Sverige sker över 95 % av sökningar på internet genom Google. Det görs en ofantlig mängd sökningar varje dag i hela världen. Men många gör sökningar som skulle kunna vara mer träffsäkra. Det finns knep som inte många känner till för som kan göra dina sökningar betydligt mer effektiva.

Google visar i huvudsak resultat som innehåller alla ord i din sökning, därför kan man enkelt förbättra sina resultat genom små ändringar i sökningen.

1. Ordexkludering

Du kan exkludera ett ord från din sökning genom att skriva ett minustecken framför ordet. Söker du till exempel på “webbyrå Kristianstad” kan du ta bort alla resultat som innehåller ordet Kristianstad genom att söka på “webbyrå -Kristianstad”. Då får du alltså alla resultat som innehåller webbyrå, men inte de i Kristianstad.

2. Frassökningar

Du kan söka på en exakt fras genom att lägga sökningen inom citationstecken. Att göra frassökningar är användbart när du söker efter kända uttalanden eller specifika namn, för då ges endast de resultat som innehåller alla orden i sökningen.

3. Domänbegränsning

Visste du att man kan begränsa sin sökning till endast en domän? Genom att skriva t.ex “Blogg site:www.pixl.se” så söker du efter resultat med ordet blogg, men bara inom domänen www.pixl.se. Detta är perfekt om man vill göra interna sökningar.

4. Definitioner

Man stöter dagligen på ord och begrepp man inte förstår. Då vill man genast kolla upp vad de betyder och det gör de flesta med Google. Vad många inte vet är att man kan slippa alla resultat som bara innehåller ordet och inte dess betydelse genom att skriva “define:ordet”  t.ex. “define:kverulera”.

5. Jokertecken

Googla konstanter

Googla konstanter om du glömt deras värde, då får du snabbt svar med många decimaler.

Om du t.ex vill veta namnet på en låt samt hitta låttexten och du bara känner till en del av låttexten kan du lägga in ett jokertecken/multiplikationstecken istället för den delen av låttexten du inte känner till. Exempel: [can’t * me love lyrics] . Då letar Google efter resultat med orden du angivit men tar hänsyn till att det kan finnas ett eller fler okända ord där jokertecknet finns. I exemplet hittar man lyriken till Can’t buy me love med The Beatles.

6. Sök efter värdet på konstanter

Om du inte kommer ihåg värdet på en konstant och snabbt behöver veta det, så är det bara att söka på konstanten. Om du vill veta värdet på t.ex. pi söker du bara på “pi”.

7. Valuta- och enhetsomvandling

Behöver du veta hur mycket t.ex 10 kronor är värt i australiensiska dollar eller hur många meter tio yards är? Sök på t.ex. “10 yards meter”.

8. Avancerad sökning

Om du har svårt att komma ihåg alla dessa operatorer kan du bara använda Googles avancerade sökningar.

Vill du veta mer?

Skriv ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp dig!

Läs mer här